Sagol teşekkür ederim.
Kısa öyküsü hatırlayabildiğim kadarıyla şöyle; Yeni yapmadım, yapalı en az 10 sene belki daha fazla olmuştur. Geçen gün amatör malzeme ve ıvır zıvır dolu olan sandıkların bir tanesinin içinden çıktı. Çok uzun yıllardır kullanmıyordum. Qrp vericiye bagladım, çalıştı, buna seri bagladıgım diğer qrp power metre ile aynı çıkış değerini gösterdi, kalibresi hiç bozulmamış. Fotografını çektim, tekrar sandıga geri koydum.
Kagıt üzerindeki devre şeması kim bilir nerlerde ..! Zaten olsada yaptıgım devrelerin ve cihazların son halini gösteren bir şema bende pek olmaz Çünkü mutlaka orjinal şema üzerinde eksiltme veya ilavelerle veya elemanların değer degişiklikleriyle ilgili degişimler yaparım. Toroide sarmıştım. Devre pcb üzerinde yapıldı; İstanbulda cemiyet Büyük hendek caddesi üzerinde (Galata kulesine giden sokoklardan biridir) Ayhan handa iken yaklaşık yirmi sene önce bir amatör arkadaş Board maker-1 (BM1) programını (şifresiz / şifresi kırılmış) 4-5 adet 3,5 floppy disklere kaydedilmiş olarak benim gibi meraklı bir kaç arkadaşlara vermişti. O programı uzun yıllar kullandım ve cizimlerimi bm1 de yaptım, bu devreyide orada çizip hayata geçirmiştim. Maalesefki zaman içerisinde bazı teknik sebeplerden dolayı bm1 programı çalıştırılamaz hale geldi ve pek çok şema ve pcb çizimimde beraberinde yokoldu.
Bu öyküyü dahada fazla uzatmayayım, Çünkü uzadıkça Pehlivan tefrikasına döneçek.
Cihazın resmini koyma sebebim: Yapacak arkadaşlara dış görünüş acısından bir fikir vermesi amacı iledir.
73