Ana Sayfa > Ben yaptım oldu! ***

Bir Magnetic Loop Anten macerası

<< < (3/6) > >>

TA1ZE:
son yıllarda gördüğüm en güzel paylaşım. ne kadar teşekkür etsek azdır.

TA1W:
Bu denli teferruatlı bir paylaşım çok nadir gördüm, elinize emeğinize sağlık...

TA3EN:
          Ateş Bey Merhabalar,
          Yazınızı sabahın bu erken saatinde bir solukta ve heyecanla okudum. Çok açıklayıcı, bilgilendirici ve sürükleyici olarak nitelendiriyorum. Yapmak isteyenlere, tecrübe ve bilgi arayışı içinde olanlara yol gösterici olmuş. Rüşüt Bey'in yazdıklarına katılıyorum. Gerçekten 11 yılda bir gerçekleşen güneş patlamaları dolayısıyla propagasyon hiç de iyi değil. Bu günlerde ancak anten farkı olan elit radyo amatörlerini duyabiliyoruz.
Bu anten de sizin istasyonu elit eder inancındayım. Antenin yapmak için enerjinize, maddi, manevi ve zamanı kullanmanıza hayran kaldım. Anteninizle bol dx'ler dilerim.
          Çalışmalarınızda başarılar dilerim.         I love RF!           www.ta3en.com                 73...

TA2NC:
çok güzel bir yazı. gözümü kirpmadan okudum. Manyetik Loop benim de 80m için hayat kurtarıcım.
Ben henüz ürün aşamasında değilim ama.. Gayet basit denemeler yapmaktayım. Şansıma zamanında almış olduğum bir vakum kapasitörüm ve redüktörlü bir DC motorum var. Dakikada 1 tur dönen bir motor olmasına rağmen sadece motora güç verip çekmemle (0.1 saniye falandir herhalde) rezonans noktası  20 khz civarı kayabiliyor.

100W ile kullanınca bir süre sonra ısınmadan kaynaklı swr yükselmeye başlıyor ama dediğim gibi henüz deneme yamulma aşamasındayım.

Yaptığım anten yaklaşık 4m uzunluğunda koaksiyel anten. Avantajı da şu, gerekirse katlayıp portable çalışılabilecek bir yere taşınabiliyor.
Sabit yapmak için elimde yine heliax coax var. yaklaşık 4 cm çapında. Çok ağır olduğundan ona uygun bir destek hazırlamam lazım. Ay çalışmaktan fırsat bulursam onu da deneyeceğim.

Tekrar bu güzel yazı için teşekkürler.

TA2FE:
Ateş Bey Selamlar,

Gurup haberlerinden görüp hemen bir bilgisayar buldum ve yazınızı bir solukta okudum . Ellerinize sağlık çok güzel bir anten ve çok değerli tecrübelerinizi bizimle paylaşmışsınız.
Tekrar teşekkürler.
Not: Bana göndermiş olduğunuz hediyeler için ayrıca teşekkür ederim . Ama bunu yüzyüze yapmak isterim . İlk İzmir ziyaretimde telefon ile görüşüp sizi ziyaret edeceğim .

Selamlar
Emin 

Navigasyon

[0] Mesajlar

[#] Sonraki Sayfa

[*] Önceki Sayfa

Tam sürüme git