Servet Bey;
İlginiz için öncelikle teşekkür ediyorum.
1. Kullandığım rölelerin özelliği şu denilebilir: yüksek watta dayanıklı olmalı. çünkü 100 watt ve biraz daha üzeri kadar gücü kaldırabilmeli. Buradaki yan yana olan 3 röle çift kontaklı bandlara göre LPF leri seçiyor. Soldaki tek olan ise tek kontaklı dinleme ve gönderme sırasında RX - TX kartlarına anteni ayırıyor.
2. Kullandığım komutatör 3 konumlu ve 4 kontaklı. bunlardan biri DDS ten band değişimini yapıyor diğer kontak kartlar arasında beslemeyi seçiyor. bir diğeri ise LPF lerdeki röleleri banda göre seçiyor.
3. Her band için ayrı bir alıcı ve gönderici kartı bastım ve dizdim. Böylelikle sorunun olduğu kartı ve sorununu bulmak kolay oluyor. Kartı tamamen çalıştırdıktan ve ayarlarını yaptıktan sonra yerine takıyorum. Fazla malzeme kullanılıyor ama yapım ve ayarda bana kolaylık sağladı.
Bazı kartlarda küçük değişiklikler yaptım. yeniden çizdim ve bastım bunları da sorunlarını giderdikten sonra paylaşacağım. TX katında 2SC2953 ü ve trafoyu da ilave ettim. Böylelikle 100 - 150 miliwatt alınabiliyor bu da PA katını sürebiliyor. Ayrıca Audio ampli katını da ana kart üzerine aldım.
Kartların son durumu aşağıdaki gibi oldu.