Ana Sayfa > DXpedition ve Özel Gün Çalışmaları ***
TC3COTA, camporee on the air 1-31 Ekim,
TA4SO:
Ben de merak edip baktım, Jamboree tüm ülke ve dünya genelinde bir izcilik faaliyetiyken Camporee kamp tabanlı daha bölgeel bir faaliyet gibi görünüyor.
http://www.experts123.com/q/what-is-the-difference-between-a-jamboree-and-a-camporee.html
73
TA3CX:
Degerli dostlar tespitleriniz çok dogru. COTA farkli bir etkinlik, WOIS tarafindan organize ediliyor ve bu sene ilkini yapiyoruz. JOTA ile COTA arasindaki farkı anlamak için WOSM ile WOIS arasındaki farkı da anlamak gerekir. Sunlari söyleyebiliriz:
1- Dünyada ve Türkiye'de izcilik farklı anlayışlara sahip, farklı organizasyonlar altında yapılandırılıyor. Izciliğin evrensel ortak noktası ise Baden Powel ögretileri, kendine özgü sembolik çerçevesi, izci töresi, izci andi, izci kültürü ve izci metodudur.
2- WOIS (Dünya Bağımsız Izciler Teskilatı) 2010 senesinde kuruldu, su anda merkezi Venezuella'da ve dünya yapilanmasi devam ediyor.
3- Merkezi Sakarya'da bulunan TiB 7217 izcisiyle WOIS'e bağlı olarak yapılanmış durumda. Türkiye WOIS'in en aktif üyelerinden biri. Su anda WOIS komiserliklerinden beşine Türk liderler atanmis durumda.
4- WOIS'in COTA misyonu izcilerin telsiz teknolojileri kullanarak birbirle haberlesmesini amaçlıyor. Yılda bir değil, sürekli bir etkinlik öngörüyoruz. WOIS'e bağlı her ülkede COTA komiserleri var. Programın yönetimi su anda Türkiye'de ve WOIS'in COTA misyonunu biz sekillendiriyoruz. Amatör camiayi önemsiyoruz, beklentilerini dikkate aliyoruz. Gelecekte, yarışma ve diploma programları öngörüyoruz.
5- TIB bu sene COTA ya 8 istasyondan katılıyor, bu anlamda Türkiye COTA'nin en aktif ve model ülkesi.
6- TeamPapa COTA'ya gönüllü olarak tanıtım ve operasyon desteği veriyor. Ay boyu TC3COTA özel çağri isareti ile havada olacak. 19-21 ekimde ise izciler kendi istasyonlarinin çağri isaretleriyle havada olacaklar, TC3COTA ise operasyon kontrol merkezi olarak destek verecek. TeamPapa 4 izci mekaninda istasyon kuracak.
7- Etkinlik haftasonu (19-21 ekim) havada izciler olacak; ister "CQ jamboree" desinler iserse "CQ camporee", bütün izciler kardestir. Biraz zamanınızı ayırıp birkaç izci ile görüşebilirseniz memnun oluruz.
73
Navigasyon
[0] Mesajlar
[*] Önceki Sayfa
Tam sürüme git