Merhabalar
Sayın Can OKUR ( TA3GO ) tarafından yazılmış olan moxon anten projelerini görünce çok sevindim. Moxon antenleri seven bir amatör olarak bu antenlerin Türk amatörleri tarafından daha çok tanınması memnun edici.
Yönlü çalışan moxon antenler yaklaşık 5.5 dbi kazançları ile çok memnun edici sonuçlar veriyor. Taşınabilir özellikleriyle fark yaratıyor.
1-2 hafta önce yapmış olduğum ( 45 dk içinde ) UHF bandında çalışan moxon anteni sizlerle paylaşmak istedim.
Aşağıda şemasını ve resimlerini gördüğünüz antenin yapılması çok kolay olmasına rağmen performansı bir o kadar şaşırtıcı.
Can beyin almış olduğu raporlara benzer şekilde raporlar aldım. Simplex olarak 10 km yakın bir mesafeden sağlıklı görüşmeler yapılmıştır. Eğer etrafınızda açamadığını UHf röle varsa denemeye değer. Aşağıdaki resimde Yaesu FT-51 yanında duran antenin büyüklüğü konusunda fikir sahibi olabilirsiniz.
Ayrıca bu antenin yapılış amacı olan amatör uydular duyma konusunda beklenmeyecek şekilde sonuç vermiştir.
Örnek vermek gerekirse AO-51 uydusunu 3 gün arka arkaya 2-3 sinyal şiddetinde duydum. Ama modülasyon çok net ve anlaşılırdı.Daha fazla anten :
http://www.moxonantennaproject.com/Yapılış aşamasında çok resim çekemedim. Soruları olan arkadaşlar aşağıdaki irtibat bilgilerinden bana ulaşabilirler.