size sorduktan sonra inceledim .videonuzu seyrettim. çok başarılı..
Ayrıca http://software.ad1c.us/marathon/ bu link de TA1 bölgesini DXCC saymıyorlar .Enteresan...
benim ft4/FT8 yazılımı jtdx .. orda kendi logu var.Ayrıca contest lerdi log n1mm .ayrı ayrı .. bunları nasıl biraraya getirebilirim.
yapabilirsem dx maraton 2019 daki dx leri göndereceğim.
olmazsa da dert değil...
Videomu başarılı bulduğunuza çok çok çok sevindim.
Radyo Amatörünün Log'u ;Seyir defteri gibidir,
Delil defteridir,
Bir sorum olacak tüm bu ayrı ayrı logları nasıl nerede ne şekilde kontrol edebiliyorsunuz ? yada kontrolünüz altında olabiliyormu ?
WSJT-x ve N1MM Genel log programı değildir. Size tavsiyem UR5EQF veya Log4M veya hoşunuza giden beleş yada paralı bir genel log programı edinmeniz. Hernerede QSO yapıyorsanız bu log altında toplamanız yararınıza olacaktır.
Yada,,,, Hiç onayladığım bir yöntem olmasada QRZ.com kullanan arkadaşlar tüm QSOlarını buraya import ederlerse oradan topluca ADIF alabilirler diye hatırlıyorum.
QSL kart takibi , QSO takibi, DXCC takibi, Band by band aktivite durumunuzun takibi için Tüm loglarınızın tek çatı altında olması size yarar sağlayacaktır.
Örneğim size QSL kart geldi nasıl nereye kayıt işleyeceksiniz. Veya nasıl cevap vereceksiniz. QSO doğruluğunu nasıl anlayacasınız. v.s sebepler çoğaltılabilir.
73