Mustafa Bey,
Güç kaynağının üzerinde belirtilmiş akım kapasitenin cazibesine kapılarak iki defa aynı şeyi denedim. İkinci defasında daha kaliteli bir marka kullanmama rağmen, ne laboratuvar, ne de telsiz için uygun bir kaynak elde edemedim. Bunlarda gürültü çok büyük bir sorun. Eğer şemasını bulabilirseniz, üzerlerinde yapacağınız bazı değişikliklerle 13,8 V ve üzerine çıkartmanız da mümkün (özellikle de TL494 gibi bilinen bir kontrol tümleşik devresi varsa) ama sorun gerilim değil. Gürültü. Belki de çıkıştaki kondansatörlerin, sayısı, sığası vb. arttırılarak daha sessiz hale getirilebilir ama attığınız taş ürküttüğünüz kurbağaya değmiyor. Bir arkadaşımız konvertörlerden bahsetmiş. Onların da gürültü bakımından çok sağlıklı olmadığını birkaç defa gördüm...
Bu arada merak ederseniz, seneler önce üyesi olduğum kulüpteki bir üye bunları 13.8V'a çıkarıp kullanıyordu ama VHF'de. Yaptığı uygulamayı Megahertz dergisinde bulabilirsiniz:
https://archive.org/details/MegahertzMagazineNo264Mar2005/page/n23/mode/2up Sayfa 24-28 arası.
Bir alternatif de şu olabliir: Çıkma bir server güç kaynağı edinebilirsiniz. Bilinen modellerden biriyle en azından 40 metre bandına kadar gayet sessiz çalışılabiliyor, fiyatları da ehven.
Selamlar,
Çağlar Akgüngör