Selamlar..
Benim gibi LW ve MW dinlemeye meraklı amatör arkadaş varmı bilmiyorum. Var ise onlara bilgi ve yardımı olur diye paylaşmak istedim.
Malum bu zamanda LW ve MW istasyonları parazit olmadan duymak neredeyse imkansız gibi.
Bir çok yöntem denedim. En büyük sorunun anten olduğunu farkettim.
Yine denemelerimde bu işte en iyi loop antenler olduğunu gördüm..
Önce internette bulduğum
active loop antenleri denedim. ÖRNEK:
Fakat bunlardan verim alamadım.
Çünkü çok fazla yerel parazitlerden etkileniyordu.
Active mini Whip anten de 3 Mhz üzerinde iyi ama özellikle LW (MW de eh idare eder) de o da çok parazit alıyor, neredeyse istasyonu duyulmaz hale getiriyordu..
Loop anten için internette çeşitli bulduğum antenleri denedim ama en iyisi 2 sarımlı hiç bir ek ilave yapmaksızın halka seklindeki antenden en iyi verimi aldım.
Bu antenle gündüzleri 630 Khz Çukurova Radyosunu (9+ 20 sinyal), 1062 Khz Diyarbakır Radyosunu, 891 Khz Antalya Radyosunu gün boyu çok çok temiz berrak dinleyebiliyorum.
Bu antenle yine LW bandını daha iyi ve temiz dinlemeye basladım.
Bazı günler şartlardan dolayı çok çok daha temiz olabiliyor..
Uzun dalgada duyabildiğim bazı istasyonları kayıt ettim.. Aşağıdaki videoda görülebilir.
https://www.youtube.com/watch?v=xyTHbAIjkJ4&feature=youtu.beVideoda duyulan istasyonlar şunlar..
FREKANS İSTASYON ÇIKIŞ GÜCÜ
153 Khz SRR Antena Satelor Romanya ...................200 KW
171 Khz Médi 1 Fas...........................................1600 KW
216 Khz RMC Info Fransa ......................................900 KW
225 Khz Polskie Radio Jedynka Polonya..................1000 KW
234 Khz RTL Luxembourg.....................................750 KW
252 Khz Chaîne 3 Cezayir....................................1500 KW
Şu bilgiyi de ilave edeyim. Alttaki linkte LW ve MW istasyonların listesi yayın frekansı, çıkış gücü ve çıkış mevkii (linke tıklanınca Google haritalarda verici antenlerine kadar ) görülebiliyor..
https://www.mwlist.org/mwlist_quick_and_easy.php?area=1&kHz=9999Sağlıcakla..