Türker Ali Başlayıcı
İlginizden memnun oldum. Yazınızı okuduktan sonra rar dosyalarını
76-zip File Manager ile okuttum, başarılı.
Okuyamama probleminin ardında esasen daha fazla olumsuzluklar var. O da arşiv dosyalarını dolaşırken,belki sağlam dosyaları hasarli sanıp, şu şu hasarlı dosyaları sileyim fikri. Aynı şekilde Orta ucu emiter olan bir transistörü (kollektör farzederek) ölçerken, bozukmuş atayım gitsin denmesi gibi...
Yıllar önce hatırlamadığım bir programın güncel olanını alıp kullanırdık. Günceli buldum, ama benim bilgisayar bu eski program, güncelini getir diyordu. Programı aldığım uzman kişi sen kurmayı bilmiyorsun dedi ve zahmet edip bulunduğum eve geldi. O da güncel olmayan program raporunu aldı.
Birkaç gün sonra kazara olayı çözdüm. Bilgisayarımın takvim ve saat bölümüne bakınca ileri bir tarihi gösterdiğini farkettim. Aynı tarihlerde Ankarada bir bilgisayarcı proramın güncelini bulamadım çalışmıyor deyince
--Bilgisayarının tarihini biraz geri al sonra çalıştır dedim. Program çalışınca adam bayağı şaşırdı. (tabii şimdiki programlar uyanık bu numaraları yutmuyorlar)
Konu ile ilgili benim yeni problemlerim daha var.
Windows USB DWD tool pogramıyla DWD ye kayıt yapabiliyorum ama USB belleğe kayıt yapamıyorum. Sebebi benim bilgisayarda sürücü harf sırası A-B-C-D-E.. şeklinde. USB sürücüm gelelde F harfindedir Oysa Mikrosoftun
DWD Tool programı A ve B harfini görmediğinden C ile başladığından USB yi bazan H bazan G harfine yerleştiriyor.
Yani iki harf ileri.
DWD içinde CD rom yoksa DWD harfi
D oluyor. İçinde CD rom varsa D- E olarak iki harf oluyor. USB yi kullanabilmem için iki adet boş USB gözünü Flash disklerle kapatmam gerekiyor
73 Hüsnü Köktürk
husnu66tr@yahoo.com