Dündar bey mesajınız için çok teşekkür ederim. Forumda mesajlarınızı çok okudum bu arada. Cihazı bitirirsem havada görüşürüz inşallah.
QRP konusunda ilk denemede zorlukları gördüm. Yaygın olduğu için Forty II ile başladım, heyecanla baskı devreleri hazırladım. Ancak trafoların zor temin edilmesi, muayyen trafolar, toroidler derken kartlar kaldı öyle. Benim de hevesin kırıldı. Bu kitin içinde toroid, trafo herşey hazır olunca mantıklı göründü, aldım. Mesleğim elektronikle ilgili olmasına rağmen, rf, mikser, bobin olunca çekiniyorum. Buradan edidiğim bilgilerle bu sıkıntıları aşacağıma inanıyorum.
Bir sorum olacak, SDR için Upconverter yapmak istiyorum, 100 Mhz+7 Mhz gibi. Eski araç telefonundan çıkan mikserlerden bahsediliyor. SA612 bu iş için uygun mudur? Ne kullanabilirim?
Malzeme temini ve yurtdışından getirme konusunda haklısınız. Benzer sıkıntıları yaşıyorum (bir de gümrük mevzuatı)
Bir elektronik forumunda siparişler birleştirilip, farnell, mouser gibi tedarikçilerden toplu sipariş veriliyor. Böyle birşey yapabiliriz. SA612 Türkiyede ~12 lira iken mouserde 25+ siparişte tanesi 4,5 liraya geliyor mesela.
Şahin beyin görsellerle anlatımı çok iyi olmuş. BU tür bilgiler çok işime yarıyor. SSB, AM ve FM modülasyonunun ötesinde karmaşık bir modülasyon çeşidi. Taşıyıcı olmadan çalışması tuhaf geldi ilk başta. SSB hakkında bir ek bilgi vereyim. Herşeyi mikroişlemci donanımla halletmeye yatkın olduğumdan, DSP yada ARM işlemcilerle sayısal sinyal işleyerek, işlemci DAC'ından direkt SSB modüle edilmiş 7 Mhz sinyal çıkarma işini araştırdım. SSB analog katta daha kolay halledilmesine rağmen iş sinyal işlemeye geldiğinde durum gerçekten çok karışık. Fantastik! bir modülasyon çeşidi. Sonra yüksek frekansları işlemek yerine ara frekansla uğraşmam gerektiğini anladım. Zor görünüyor ama, CW, SSB, PSK31 modüle edilmiş 455 kHz ara frekans üreten bir modül yapmak isterim.
-- Müsait olduğumda yukarıda anlattığıma benzer bir sistem, sadece yazılımla timer portundan FM, VHF bandında yayın yapan küçük bir bilgisayar hakkında başlık açacağım-
AD9850 modüller bugün geldi. Bu hafta DDS VFO'ya başlıyorum. AD9850'nin sinyal çıkışının düşük genlikte olduğunu burada bir yerde okumuştum. Sorun çıkarsa yükseltici yapmam gerekecek sanırım.
Cihazın baskı devre resmini de içeren bütün dosyalarını özelden gönderiyorum. Kiti aldığım arkadaşın sorun çıkarabileceğini düşünüp doğrudan buraya koymadım. İsteyene gönderebilirim.
Mete bey linkler için teşekkürler, Hüseyin bey desteğiniz için teşekkürler. 73