Kıymetli Arkadaşlar,
Bir kaç konunun anlaşılması için tekrar yazıyorum.
1- Burası bir FORUM yani TARTIŞMA sitesi değildir. Böyle olmadığı için şu ana kadar çizgisini korumuştur.
2- Bu forumdaki mesajlar ticari bile olabilir. Bu konuda sıkıntı yok.
3- Radyo amatörlüğü diğer hobiler gibi gönüllü yapılan bir iştir. Bu sebeple yapılanları yazmak esastır. Yapılanlar da teşvik edilip özendirilmelidir. Başkalarının yapmadığı ya da eksik yaptığını tenkit edip yazmaya başlarsak bu iş hobi olmaktan çıkar. Birbirimizi kırmaya başlarız.
4- Kimsenin hobi olarak yaptığı işler için bir mecburiyeti yoktur. İster tam yapar, ister yarım. Siz arkadaşımızı yapıcı olarak tenkit edecekseniz kendisine özel e-mail atar yapıcı tenkidinizi iletirsiniz.
5- Arkadaşımız yaptığı işin resimlerini siteye koymuş. Eğer size lazımsa kendisinden detaylı bilgilerini istersiniz. Kaldı ki Google'a yazacağınız 3 kelime ile bu yapılanların orijinallerine de ulaşabilirsiniz.
6- Başka bölümlerde de buna benzer ama kırıcılığın ve işgüzarlığın sınırında olan bir kaç mesaja rastladım. Bu mesajı da ilk başta sınırda diye düşünmüştüm. Ama görüyorum ki sınır biraz aşılmış.
7- Sizlerden özellikle rica ediyorum. Burası sizin siteniz. Ben yalnız teknik bir kaç işini yapıyorum, mesajlarınızın kanunlara uygun olmasını sağlıyorum. Lütfen sitenize sahip çıkın ve temiz tutun.
8- Bir kişinin bu siteye erişimini kapatmayı ben kendime yakıştıramamaktayım. Bu benim için en son çaredir. Bir yılı aşan zaman içerisinde yalnız iki arkadaşımızın siteye erişimini kapatmak zorunda kaldım.
9- Mesajlarınızı yazarken lütfen şunu unutmayın. Bu siteyi kullanan amatör arkadaşlarımın hepsi saygıyı hak eden arkadaşlarımdır. Mesajlarımızda buna dikkat edersek çok daha rahat ederiz.
Lütfen bu mesajı devam ettirmeyiniz.
73
Bilal Ekmekci, TA8A