Radyo Amatörü TELSiZCiLER için bir site

Ana Sayfa => Neler, neler yapmışlar! *** => Konuyu başlatan: TB6BHK - 15 Eylül 2014, 12:44:41

Başlık: Mikrofon devresinde NE612
Gönderen: TB6BHK - 15 Eylül 2014, 12:44:41
Birçok amatör arkadaş NE612 rf çip'ini tanır. Bilhassa alıcılarda mixer olarak kullanılır. Ses entegrelere kıyasla 10 küsür kere daha pahalı,  bulunması güç bir entegre.
Ama amatörlerden G1HBE bu entegreyi mikrofon compressor olarak kullanmış. Son günlerde bir ses problemim olmuş ve internet araştırması yaparken raslamıştım.
Niçin olmasın ki!  NE612 ses kalitesi arayanların kullandığı chain (zincir) karakterine sahip.  Ama siteyi çıkarmada güçlüklerle karşılaştım.
Birinci güçlük sitenin bizlere kapatılması olmuştu. Çünki benim de ilk elektronik sitem bu serverin içinde ve ücretsiz cinsindendi. Server güçlükler çıkarınca siteyi silmek zorunda kaldım. Dikkat Ya silemezseniz, yeni bir sorunla karşıkarşıyasınız.
İkinci güçlük server isim değiştirdi, sitesini başka bir isim altına taşıdı.
Şimdi vereceğim adres ise bize kapatılan eski server içinde. Siteyi nasıl çıkarabilmişim anlayamıyorum?. İhtimal Google amca adresi kendi yedeğinden veriyor?

http://www.freewebs.com/g1hbe/speechprocessor.htm (http://www.freewebs.com/g1hbe/speechprocessor.htm)
Alttaki adres ise audio devre bulmak isteyenlere yardıncı olabilir.


http://konstruktor.ha5khc.hu/linkgyujtemeny/linkgyujtemeny.htm (http://konstruktor.ha5khc.hu/linkgyujtemeny/linkgyujtemeny.htm)

 sağlıcakla   
73!         Hüsnü Köktürk      husnu66tr@yahoo.com
Başlık: Ynt: Mikrofon devresinde NE612
Gönderen: TB6BHK - 23 Eylül 2014, 17:20:54
web adresi hayli eski ve fakat Opera ve firefox gibi browserlerle hala çalıştığı da olabiliyor.
  Bir Japon forum sitesi devreyle ilgilenmiş ve yazıyı adres göstererek kendi bloglarına almış.
İşte yeni adres:

http://blog.daum.net/nagok/361360 (http://blog.daum.net/nagok/361360)

sağlıcakla    73!   Hüsnü Köktürk    husnu66tr@yahoo.com