Gönderen Konu: SCANDINAVIA CONTEST CW 2023  (Okunma sayısı 5533 defa)

Çevrimdışı TA4RC

SCANDINAVIA CONTEST CW 2023
« : 15 Eylül 2023, 00:43:47 »

SADECE İSKANDİNAVYA ÜLKELERİYLE GÖRÜŞEBİLİRSİNİZ. Bknz.md.2
İskandinav Aktivite Yarışması 2023 Kuralları
UKRAYNA'DA DEVAM EDEN SALGINLIK NEDENİYLE ÖZEL KURAL

İskandinav Radyo Amatörleri Birliği'nin (NRAU) oybirliğiyle aldığı karara göre, Rusya ve Belarus istasyonlarının 2023 İskandinav Aktivite Yarışması'na (SAC) katılamamasına karar verildi. 

1. Yarışmanın amacı
Yarışmanın amacı İskandinavya'daki amatör radyo faaliyetlerini teşvik etmek ve İskandinav ve İskandinav olmayan amatör radyo istasyonları arasındaki amatör radyo iletişimini teşvik etmektir. İskandinav istasyonları mümkün olduğu kadar çok sayıda İskandinav dışı istasyonla çalışmaya çalışacak ve bunun tersi de geçerli olacak. Dünyanın her yerindeki lisanslı radyo amatörleri katılmaya davetlidir.

2. İskandinav Önekleri

Svalbard ve Bear Adası : JW
Jan Mayen : JX
Norveç : LA – LB – LC – LG – LI – LJ – LN
Finlandiya : OF – OG – OH – OI
Aland Adaları : OFØ – OGØ – OHØ
Pazar Resifi : OJØ
Grönland : OX – XP
Faroe Adaları : OW – OY
Danimarka : 5P – 5Q – OU – OV – OZ
İsveç : 7S – 8S – SA – SB – SC – SD – SE – SF – SG – SH – SI – SJ – SK – SL – SM
İzlanda : TF
Grönland, Kuzey Amerika'da bulunmasına rağmen İskandinavya öneki olarak dahil edilmiştir.

3. Dönemler
CW : 16-17 Eylül 2023 (her yıl Eylül ayının 3. tam hafta sonu)
SSB : 14-15 Ekim 2023 (her yıl Ekim ayının 2. tam hafta sonu)
Cumartesi 12:00 UTC'de başlar ve Pazar 11:59 UTC'de biter.

4. Giriş Kategorileri

4.1 Tek Operatör
Tek operatör, tüm işletim, kayıt ve tespit işlevlerinin tek bir kişi tarafından gerçekleştirilmesi anlamına gelir.
Bant değişimlerinde herhangi bir sınırlama yoktur. Herhangi bir zamanda yalnızca bir iletilen sinyale izin verilir.

Tek Operatör Tüm Bant – Yüksek Güç: Toplam çıkış gücü 1500 watt'ı geçmemelidir
Tek Operatör Tüm Bant – Düşük Güç: Toplam çıkış gücü 100 watt'ı geçmemelidir
Tek Operatör Tüm Bant – QRP: Toplam çıkış gücü 5 watt'ı geçmemelidir
Tek Operatör Tek Bant – Yalnızca İskandinavlar – 80, 40, 20, 15 veya 10 metre. Toplam çıkış gücü 1500 watt'ı geçmemelidir
Tek Operatör Düşük Bant – Yalnızca İskandinavyalı olmayanlar – 80 ve 40 metre. Toplam çıkış gücü 1500 watt'ı geçmemelidir
4.2 Çoklu Operatör Tek TX – Tüm Bantlar (MULTI-ONE)
Bu kategori tüm katılımcılar içindir. Herhangi bir zamanda herhangi bir bantta yalnızca bir sinyal iletilebilir (koşu istasyonu). Bir bantta çalışma başlatıldığında istasyonun en az 10 dakika o bantta kalması gerekir. 10 dakikalık süre o bant üzerinde çalışılan ilk QSO ile başlar.
İstisna : Yeni bir çarpan (çarpan istasyonu) ise, başka bir bantta QSO çalışmasına izin verilir. Çarpan istasyonunun koşu istasyonuyla aynı anda yayında olmasına izin verilir. Çarpan istasyonu, CQ'yu arayarak bağlantı talep etmeyebilir, ancak çarpan QSO sırasında istasyonlardan çarpanın gerekli olduğu başka bir banda geçmelerini isteyebilir. Günlük, her QSO'yu hangi istasyonun/sinyalin (çalışma veya çarpan) yaptığını belirtmelidir. İletilen her sinyalin toplam çıkış gücü 1500 watt'ı geçmemelidir

4.2 Çoklu Operatör Çoklu TX – Tüm Bantlar (MULTI-MULTI)
Bu kategori yalnızca İskandinav istasyonları içindir. Verici sayısında herhangi bir kısıtlama yoktur. Herhangi bir zamanda bant başına yalnızca bir sinyale izin verilir. İletilen her sinyalin toplam çıkış gücü 1500 watt'ı geçmemelidir

4.3 Yer paylaşımı
Tek Operatör Tüm gruba katılanlar ayrıca Cabrillo günlük dosyalarına KATEGORİ-YERLAYIŞI: ROOKIE, CLASSIC, TB-WIRES veya WIRE-ONLY'yi ekleyerek katman kategorilerinden birine katılabilirler. Yer paylaşımı kategorisi girişleri sonuçlarda ayrı olarak listelenecektir. Yalnızca Tüm Bant girişleri olarak puanlanırlar ve Yüksek Güç ve Düşük Güç (QRP dahil) olarak gruplandırılırlar.

ROOKIE katmanı, gerçek yarışmanın başlamasından 3 yıldan az bir süre önce ilk kez lisanslanmalıdır.

CLASSIC kaplama hiçbir şekilde yardım kullanmayabilir. Diğer katılımcıların çağrı işaretlerini ve frekanslarını gösteren küme veya cihaz yok.

TBWIRE-TB-TELLERyer paylaşımı, 10, 15 ve 20 metre için vericiden antene tek besleme hattına sahip yalnızca bir tri-bant anten ve 40 ve 80 metre için basit telli antenler kullanacaktır.

SADECE KABLO kaplaması tüm bantlar için aynı tek kablolu anteni kullanacaktır.

4.4 KONTROL GÜNLÜĞÜ
Giriş, günlük kontrolüne yardımcı olmak için gönderildi. Girişin sonuçlarda bir puanı olmayacak ve kayıt kamuya açıklanmayacak.

4.5 KEŞİF
Aşağıdaki EXPLORER kuralları ekini okuyun.

4.6 İstasyon Konumu
Tüm vericiler ve alıcılar 500 metre çapında tek bir daire içerisinde olmalıdır. Antenler fiziksel olarak RF iletim hatlarıyla vericilere ve alıcılara bağlanmalıdır.

4.7 QSO bulma yardımı
KLASİK yer paylaşımı dışındaki tüm kategorilerde DX-Cluster, Skimmer ve Skimmer benzeri teknolojinin (Ters Beacon Ağı gibi) kullanımına izin verilir. DX-Cluster'da kendi kendini tespit eden veya istasyonlardan kendi çağrısını duyurmalarını talep eden istasyonlara izin VERİLMEZ(SELFSPOT-KENDİNİ SPOTLAMA).

5. Kullanılacak frekanslar
CW : 3510-3560, 7000-7040, 14000-14060, 21000-21070, 28000-28070 kHz
SSB : 3600-3650, 3700-3800, 7060-7100, 7130-7200, 14125-14300, 21151-21450, 28320-29000 kHz.
IARU Bölge-1 HF Bant Planına göre.

6. Yarışma değişimleri
Yarışma değişimi RS(T) artı 001 ile başlayan seri numarası dizisinden oluşur (örneğin, 59(9) 001). 999'dan sonraki QSO'lar 1000, 1001 vb. şekilde numaralandırılır. Çoklu Operatör kategorisindeki istasyonlar, her bantta ayrı seri numarası dizileri kullanabilir. Her bantta aynı istasyon bir kez çalıştırılabilir. Çapraz mod ve/veya çapraz bant QSO'lara izin verilmez.

7. Puanlama
QSO puanları için doğru çağrı işareti ve değişim sayımına sahip bir QSO.

7.1 İskandinav istasyonları için:
İskandinavya dışındaki AVRUPA istasyonları, tamamlanan her QSO için iki (2) puan değerindedir.
AVRUPA OLMAYAN istasyonlar her tamamlanan QSO için üç (3) puan değerindedir.
7.2 İskandinavya dışındaki istasyonlar için:
AVRUPA istasyonları, tamamlanan her İskandinav QSO'su için bir (1) puan alır.
AVRUPA OLMAYAN istasyonlar, 14, 21 ve 28 MHz'de tamamlanan her İskandinav QSO'su için bir (1) puan ve 3,5 ve 7 MHz'de tamamlanan her QSO için üç (3) puan alır.
8. Çoğaltanlar/Çarpanlar
8.1 İskandinav istasyonları için
Çalışılan her DXCC varlığı, her bant için bir çarpan olarak geçerlidir.

8.2 İskandinavya dışındaki istasyonlar için
Her İskandinav DXCC birimindeki çalışılan her önek numarası (Ø-9), her banttaki bir çarpan için geçerlidir (örneğin, SI3, SK3, SL3, SM3, 7S3 ve 8S3'ün tümü aynı (1) çarpan için sayılır). Ön ek numarası olmayan istasyonlar 0. alan için sayılır (örn. LA/G3XYZ, LAØ için sayılır), iki veya daha fazla önek numarası olan istasyonlar ise ilk numarayla gösterilen alan için sayılır (örn. OZ150A, OZ1 için sayılır).

9. Son puan
Nihai puanı hesaplamak için tüm bantlardaki QSO puanlarının toplamını, tüm bantlarda çalışılan çarpanların toplamı ile çarpın.

10. Günlükler
Bir günlük göndererek, günlüğünüzün ve ilgili günlük kontrol raporunun kamuya açık hale getirilebileceğini kabul etmiş olursunuz. CABRILLO formatını kullanın. https://www.sactest.net/blog/rules/cabrillo-3-0/ Kurallar menüsü altında Cabrillo şablonunu bulun . Lütfen yukarıdaki §4.3'te belirtildiği gibi olası bir kategori bilgisi de dahil olmak üzere tüm başlık bilgilerini doldurduğunuzdan emin olun. Tüm QSO'larınızı, kopyalar da dahil olmak üzere günlükte bırakın. Günlük kontrol yazılımı kopyaları bulacak ve bunları sıfır puanla işaretleyecektir. İlk üç puanı hedefleyen katılımcılar, günlüğe her temasın kesin sıklığını dahil etmelidir. Tüm katılımcılar için günlüklerin elektronik olarak sunulması gerekmektedir. Günlükler https://www.sactest.net/robot/ adresine yüklenir.

11. Günlüklerin kapanış tarihi
Cabrillo günlükleri yarışmanın bitiminden en geç 5 gün sonra, 23:59 UTC'de yüklenecektir . Son teslim tarihinden sonra gönderilen günlükler kontrol günlükleri olarak listelenecektir.

12. Ödüller
Tüm katılımcıların sertifikaları, çıktı almak üzere SAC web sitesinden indirilebilecektir.

12.1 Plaketler
Hem CW hem de SSB kısmındaki yarışma plaketleri, İskandinavya'daki kazananlara ve her kıtadaki [AS – EU – OC – AF – SA – NA] kazananlara aşağıdaki kategorilerde verilecektir:

Tek Operatör Tüm Bant: Yüksek Güç, Düşük Güç ve QRP
Yer Paylaşımlı Tek Operatör Tüm Bantlar: Çaylak, Klasik, TB-Wires ve Yalnızca Kablo, Yüksek Güç ve Düşük Güç olarak bölünmüştür (Düşük Güç, QRP'yi içerir) (Yalnızca İskandinavya)
Çoklu Operatör Tek TX
Çoklu Operatör Çoklu TX (Yalnızca İskandinavya)
Katılımcı sayısına bağlı olarak Yarışma Komitesi ek ödüller değerlendirebilir.

12.2 Sponsorlu Plaketler
Hem İskandinav hem de İskandinav dışı istasyonlar, “SAC Sponsorlu Plaket Programı” aracılığıyla bireyler tarafından desteklenen Özel Plaketleri alabilir. Daha fazla bilgiyi https://www.sactest.net/blog/rules/sac-sponsored-plaque-program/ adresinde bulabilirsiniz.

13. İskandinav Kupası
İskandinavya Kupası, §2'de tanımlandığı gibi İskandinavya Bölgeleri arasında bir yarışmadır. Hem CW hem de SSB için tüm puanlar, her bölge için toplam olarak toplanır. Kontrol günlükleri dışındaki tüm günlükler toplama dahil edilir. Kupayı kazanan bölgenin ulusal toplumuna dolaşımda bulunan bir kupa verilir.

14. Yargılama
Katılımcının ülkesindeki Amatör Radyo Yönetmeliklerinin veya bu yarışmanın kurallarının ihlali, sportmenlik dışı davranışlar ve doğrulanamayan QSO'ların itibar edilmesi diskalifiyeye yol açabilir. SAC Yarışma Komitesinin vereceği kararlar nihai ve kesindir. Bu kurallarda değişiklik yapma hakkı saklıdır.

15. Organizatör
Yarışmanın organizatörü İskandinav Radyo Amatörleri Birliği (NRAU)'dur. NRAU'nun üye toplulukları EDR (Danimarka), FRA (Faroe Adaları), IRA (İzlanda), NRRL (Norveç), SRAL (Finlandiya) ve SSA'dır (İsveç).

Yarışma Danimarka, Finlandiya, Norveç ve İsveç'ten birer üyeden oluşan bir komite tarafından yönetilmektedir. Kurallarla ilgili sorularınız için support@sactest.net ile iletişime geçin .

E1. Giriş Kategorisi-Operatör
Tek operatör : Tüm işletim ve kayıt işlevlerini gerçekleştiren ve denetleyen yalnızca bir lisanslı radyo amatörüdür.
Çoklu operatör : birden fazla operatör tüm işletim ve kayıt işlevlerini gerçekleştirir veya denetler. Çok operatörlü bir ekibin üyelerinin farklı konumlardan çalışmasına izin verilir.
E2. QSO uyarısı
QSO uyarı yardımı ve QSO talebi: QSO uyarı yardımının HERHANGİ BİR ŞEKİLDE kullanılmasına her iki kategoride de izin verilir. Kendini tespit etmeye veya fark edilmeyi istemeye izin verilir. Tüm temaslar kablosuz olarak gerçekleştirilmelidir (Ses kaydı).

E3. Konumlar
Tüm girişler birden fazla verici ve/veya alıcı site kullanabilir. Uzak alıcı siteler herhangi bir yerde bulunabilir. Tüm sınır ötesi uzaktan operasyonlar, iletim yapan sitenin/sitelerin bulunduğu ülkedeki düzenlemelere uygun olmalıdır.

E 4. Günlük Gönderimi
Günlük Gönderimi: Günlükler https://www.sactest.net/robot/ adresine yüklenmelidir. Günlükler
Cabrillo standart formatında olmalı ve şu satırları içermelidir:
KATEGORİ-İSTASYON: KEŞİF
KATEGORİ-OPERATÖR: [TEK ÇALIŞMA veya ÇOKLU ÇALIŞMA]

E5. Ses dosyaları
Her katılımcı (talep üzerine) kaydedilen her QSO için "Canlı İletişim"in 24 saatlik tam Ses dosyası kaydını sunmalıdır. Ses akışları hem alınan sesi hem de gönderilen sesi içermelidir. Her katılımcı, girişleri böyle varsayarsa ve ayrıntıları daha iyi anlaşılır hale getirirse ses dosyasını teslim edebilir…..
Dosyalar mp3 formatında olmalıdır.

E6. İstasyon Açıklaması
Ekipman ve operasyonun ayrıntılı bir açıklaması ve resimleri son derece memnuniyetle karşılanacaktır. SAC yarışma komitesi en yenilikçi istasyonu bulacak ve bunu özel bir ödülle ödüllendirecek.

E7. Ödüller
İki kategorinin her birinde kazanan giriş, özel bir KEŞFİ Plaketi alacak. Ayrıca, önemli miktarda yenilik sergileyen katılımlar, SAC Yarışma Komitesi'nin takdirine bağlı olarak özel ödül alabilir.