Çağlar Selamlar,
Sizinle karadan:) görüşemedik, umarım bir gün görüşürüz:) Sizin Forty merakınızı Çetin Abilerden beri takip ediyorum, bildiğiniz gibi Forty ilk olarak Fransızca yayınlanan ama maalesef yayın hayatına son veren MEHAHERTZ dergisinde yayınlanmıştı.
Ben bu konuyu sürekli takip ediyorum, QRP ile ilgili bir site girişimim oldu ,ama maalesef vakit problemi nedeni ile devam edemedim:( Eger bana destek verecek arkadaşlar olur ise, sırf QRP projelerin paylaşılacağı bir siteyi, 2012 de hayata geçirmek istiyorum.
Sizin de dediğiniz gibi TOKO bobiler kaliteli ama fiyatlı, ben Çinden birkaç kit getirttim, Bu arada,bizim bandlarda çalışacak bobinleri de araştırdım, Çinli bir amatörün yardımı ile, Elecraft K2 de kullanılan yüksek Q lu bobileri yapan firmayi da buldum:
Aşağıda linkini veriyorum, ama problem bu firma MAALESEF adetli sipariş kabul ediyor, ve linkten takip ederseniz her banda uygun bobinleri var,aslında Çnililer kendi aralarında imece yapıp, miktar tpolayarak temin ediyorlar,yada bir başka yolla temin edeceğiz, bakalım..
Neyse bu konuda daha çok yazışacağız gibi,
Simdilik 73! Hakan Guner TA2LJ
DIY coils are equivalent to FCZ coils. The manufacturer is the same as the coils in Elecraft K2 kit. The price is about 650 USD per 5000 pcs.
http://www.ceccoils.com/