Diğer konuya, yani
http://cqbitx.blogspot.comadresinden kit satın almaya gelince...
Evet, bu konuyu baştan beri biliyordum ve kasıtlı olarak buraya yazmadım. Bunun 2 nedeni var:
1- Hulusi Dündar bey ve diğer bu konuya (şimdilik) yabancı olan amatör arkadaşlarımı bir sürü yeni bilgi bombardımanı ile bunaltmak istemedim.
2-Ebaydan aldığınız ürün birden fazla güvence ile koruma altına alınmakta. Satıcı size "yamuk yapar" ve ürünü yollamazsa, ebaya yazarsınız, şikayetçi olursunuz ve bu para ondan çatır çatır geri alınır, size iade edilir. Üstelik ebaya kişi hakkında bir de"negative feedback" döşenirsiniz, uluslarası internet satış kariyerini söndürürsünüz. Bu nedenle, ebaydan kendi adıyla sanıyla satış yapan kişilerin yamuk yapma şansları yok. Ama, kişiye özel internet sitelerinden alışveriş yaparsanız, araya ebay resmiyeti girmeden, o adama açıktan para transfer etmiş olacaksınız, adam dolandırıcı çıkarsa sizi kim koruyacak?
Bu işi ikinci el oto alım satımı olayı ile kıyaslarsak, ebaydan almak, otoyu galeriden almak gibidir, alışveriş resmiyet kazanır, özel siteden almak ise iki kişi arasında el sıkışmak gibidir, resmiyet yoktur.
Şahsa ait bir ABD sitesinden 2007 de böyle bir kazık yedim, hesaplarına direk para yollayınca benimle tanıştıklarını bile unuttular :) Bir de iyi bir örnek vermek gerekirse, KN-Q7A kitinin satıcısı Adam Rong'tan arkadaşım için bir adet kit aldım, arada ebay falan olmadan parayı emailine yolladık ve kit 2 hafta sonra elimizde idi... Adam'a niye güvendim bilmiyorum, ama, kendisi bir OM ve kodunu, lokalizasyonunu biliyorum, her emailime hemen cevap verdi, ha bir de APRS den sürekli nerede olduğunu görebiliyorum :) Amatör radyoculuğun ayrıcalıklarından biri daha işte :)
Sunil'i de tanımam etmem, her ne kadar kendisi ile mailleşmiş olsam da, üzerimde çok iyi bir intiba bırakmış olsa da, özel siteden alışverişte ben kefil değilim :) İsteyen denesin, tabii ki "at his/her own risk" ...