Yarışmaya ara verip, eş durumu yüzünden katılmak zorunda olduğum komşu ziyaretinden yeni döndüm. Evet, yarışma loglarına tüm saatler UTC (eski tabiri ile GMT) olarak yazılır. Yaz saati boyunca bizden 3 saat geri olan UTC, bu gece yerel saatle saat tam 04.00 da 2 saat geri olarak yoluna devam edecek :) UTC saati, yaz saati uygulamasından da, saatlerin geri çekilmesinden de etkilenmiyor.
Dündar bey, şimdi hazırlıksız yakalandınız, ama bilgisayara kurulan bazı log programları var, bunları kurup logları da bunlara yazarsınız, saatler otomatik olarak UTC saati şeklinde log cetveline ekleniyor. Yarışma bitince de .cab olarak log çıktısını alıyorsunuz ve maille yolluyorsunuz, işlem tamam oluyor. Sizin logları artık yarışma sonrasında bu programa elle gireceğiz, ben size bu konuda yardımcı olurum.
Yarışma sırasında yaptığınız tüm QSO lar, aynı zamanda normal QSO gibi geçerlidir ve gerek klasik kart şeklinde, gerekse de eQSL şeklinde QSL kartı değiş tokuşu yapabilirsiniz. Qrz.com a ve başka her yere kayıt yapabilirsiniz. Teyitleri heman gelmez, üzülmeyin, yarışma bitince yavaş yavaş gelir, çünkü herkes yarışıyor, bu işe şimdilik vakit ayıramıyor. Yarışmalar esnasında çabalayıp konuşarak hak kazandığınız ve sonradan muhatabınızdan almış olduğunuz tüm QSL kartları gayet makbul ve %100 geçerlidir :)
İşte burada benim yarışmalara katılma amacım da ortaya çıkıyor. eDX ödülünü nasıl kazandım dersiniz, bu yarışmalarda yaptığım QSO larla kazandım tabii ki :)
73