Ali bey tebrikler. Bugün sizin için oldukça verimli geçmiş.
E30FB yi ben de çok zorladım, ama ilk duyduğumda Kuzey Amerika'ya ulaşmaya çalışıyordu. Operatör biraz hımhım konuşan ve İngilizce bilmeyen birisiydi. Söylediği kelimeler sadece "E30FB North America" idi. Takılmış plak gibi bu sözleri söyleyip duruyordu. Frekansta bir de "watchdog buddy" (denetçi yardımcı arkadaş) istasyonu vardı, yapılan çalışmaya hariçten gazel okuyarak yardım etmeye uğraşıyordu. Yine yarışmaya döndüm.
Birkaç saat sonra E30FB nereyi çağırdığı anlaşılmaz bir şekilde QSO lar yaparken yine çağrı yaptım ama bu sefer de ne o, ne de buddy'si beni duymadı, ya da duymak istemediler. Eh, "zorla QSO olmaz" deyip peşini bıraktım. Web sayfalarına bakıyorum, iki satır yazı bile yazmamışlar, "dünya çocuklar fonu" için DXpedition yaptıklarından başka bir bilgi yok. Hayırlı bir iş yapıyor gibi duruyorlar, ama açıklama falan yok. Aynı şeyi biz yapsak "cahil Türkler" diye tefe koyarlar. Kimdirler, nedirler bilmem. Binlerce QSO yaptılar ama benim gözümde pek başarılı değillerdi. En korktuğum şey istasyonda ciddi bir çalışma yaparken bu pozisyona düşüp arkamdan böyle laf söyletmektir. Amatör çalışmalar herkese açıktır ama bir konuyu açıklamak için yapılan çalışmalar daha fazla özen ve tecrübe gerektirir.
Felçli ve hiç hareket edemeyen bir Rus amatör var, adam qrz sitesinde durumunu yazmış, onunla QSO yapan herkes durumu biliyor ve bu amatöre log tutması vb konularda severek yardımcı oluyorlar. O engelli Rus bile istasyonu bunlardan iyi işletiyor.