Merhaba arkadaşlar;
Önceki gün ben de bu devrenin montajını bitirdim ve malumunuz üzre en klasik yöntem olan otomobil far lambasıyla testler yaptım.
Devre güzel çalışıyor. Dağınık olarak durmaması için geçici olarak elimdeki kötü bir kutuya monte ettim. Daha sonra istediğim gibi bir kutu bulduğumda Dijital Volt-Ampermetre ilavesiyle yeniden yerleştireceğim. Her ne kadar 0-3 Amp. olarak belirtilmişse de Otomobil far lambasıyla denediğimde yaklaşık 1,5 saat süresince 3,75 Amp. verebildi.
Çıkış transistörü (D1047) için istediğim gibi orijinal bir soğutucu bulamadım. Bunun yerine hurda kaynaklı bir bilgisayar işlemci soğutucusunu ayarladım. Bu soğutucuya 24 Voltluk bir fan taktım ama biraz fazla sesli çalışıyor. Bu fanı daha sonra 12 Volt ile çalıştırmayı deneyeceğim, böylece daha sessiz çalışacak.
Ancak özellikle belirtmeliyim ki; 3 Amperlik bir akım değeri asla size küçükmüş gibi gelmesin. Zira kullandığım soğutucu ciddi manada ısınıyor. Şimdilik fan kullanarak bu ısınmayı kısmen tolere edebiliyorum ama yeniden kutularken mutlaka daha büyük bir soğutucu kullanacağım.
Ankara'dan hepinize selamlar, sevgiler ...
Vy 73s
/ TA2FD - Ömer ALBAYRAK
NOT:
Bu devrenin PCB kartını benim için temin eden TB5CVN / Şükrü Karabacak kardeşime de bu vesileyle tekrar teşekkürler ederim.[/color][/color][/color]