Mehmet bey merhaba. Yine çok güzel bir çalışmaya imza atmışsınız. Daha önce tamamı ile metal malzemeden imal etmiş olduğunuz hoparlör kutusuna ahşabın doğal ve tok ses veren yapısını katmışsınız. Bu güzel çalışma için sizi tebrik ediyor, paylaşımınız için çok teşekkür ediyorum.
Bendeniz sizin gibi istasyonun tüm donanımını kendim imal edecek bilgi ve beceriye sahip değilim. Ancak "bir konuyu gugıllamak" işlerinde iddialıyım. Kafamı taktığım bir sorunun yanıtı gugıl'da bilmem kaç bininci sayfada olsa bile bulur çıkartırım. Vaktiyle boş vakitlerim değerlensin diye ezberlediğim üç beş İngilizce kelimenin de bu duruma biraz katkısı oluyor tabii. (Şimdi düşünüyorum da benim bütün hobilerim hep evde masa başında oturularak yapılan cinsten. Ne tembel adamım ben yahu)
Vaktiyle ilk SSB cihazımı edindiğimde bu HF SSB nin sesi bana çok parazitli gelmişti, tabiri caizse "kafam şişmişti" Buna duruma çare bulmak için gugılda aramalar yaptım. Allahtan ecnebi amatörler çok paylaşımcı... Sonunda "Amerika'nın daha önce keşfedildiğini" keşfettim. Yani bu sorunu ecnebiler HF cihazların hoparlör çıkışına filtreler koyarak çoktan çözmüşlerdi. Aktif ve pasif filtreler vardı. Aktif filtrelerin taa cihazın kalbine yerleştirilmiş bir bilgisayar çipi aracılığı ile kontrol edilen türleri vardı. "Bu türler beni aşar, şu filtrelerin 1 dolar gibi ucuz fiyata yapılanı var mı" diye sordum gugıl hazretlerine ve yanıt ilk sayfada karşımda idi. Yeri geldiğinde de sizinle paylaştım. Siz de tabiri caizse bakırdan yapılma bir bilgi parçasını alıp ona hayat verdiniz ve altın haline getirdiniz.
Faceden sizin amatör telsizcilik alanı dışındaki diğer paylaşımlarınızı, yani bisiklete binme, dağcılık, zirvede mandolin çalma, doğa içinde kamp yaşamı, fotoğrafçılık ve vinyl plaklardan HI-FI stereo müzik dinlemek konusundaki paylaşımlarınızı ilgi ile takip ediyorum. Unuttuğum bir hobiniz varsa özür dilerim, gerçekten benim gibi bir ihtiyarın hepsini akılda tutamayacağı kadar çok hobiniz ve çok özel bir kişiliğiniz var. Size sağlık dolu uzun bir ömür diliyorum. Sizden devir aldığım 40m Forty II ye gözüm gibi bakıyorum, zaman zaman onu özel toz geçirmez örtüsünden çıkarıp dinliyorum, çok güzel bir sesi var.